2 Aralık 2015 Çarşamba

Temalı Doğumgünü Partisi: Harry Potter

Çocuklar ilkokula başladıktan sonra doğum günleri iyice şekil değiştiriyor , okul arkadaşlarının ağırlıklı olduğu bir partiye dönüşüyor.  Biz de oğlumuzun geçen seneki 7. Yaş gününü bu sebeple mecburen dışarıda bir yer ayarlayarak kutladık. Pek temalı parti niyetlisi değildim ama öylesine bir konuşma sırasında  konsept belirlemiş olduk: O sırada yeni yeni izleyip tamamını bitirdiğimiz Harry Potter... Bizim oğlan da bir kere konsept belirlendikten sonra feci gaza geldi, bize de konsepte uygun bir parti hazırlamak düştü.

Neler yapılabilir diye baya bir süre araştırma yaptıktan sonra elimizden gelen işleri kendimiz yaptık, pasta ve kurabiye ve diğer bazı süsler konusunda da profösyonel yardım aldık.

Davetiyeler


Temalı parti

Davetiyeleri kırtasiyeden aldığımız hafif kalın pütürlü kağıtlara çıktı alarak yaptık. Yazının içeriği için internetten indirerek kullandığımız özel fontları kullandık. Davetiyeleri rulo haline getirip kırmızı kurdela ile bağladık.

Arka plan – Fon 
Büyük boy kartonlara internetten aldığımız “ Tuğla Duvar görünümlü yapıştırma kağıt” ları yapıştırma suretiyle arka plan-panomuzu hazırladık. Üzerine de Harry Potter’daki ünlü 9,5 treni logosunu yapıştırdık.


Harry Potter Temalı parti

Masa üstü süsleri ve hediyelikler

  • Bir adet oyuncak beyaz baykuş
  •  Çocuklara dağıtmak için Amazon’dan aldığımız Harry Potter gözlükler
  • Led Mumlar
  •  Çocuklara dağıtmak için siyah kartondan büyücü şapkaları
  • Kurabiyeler
  • Sorting Hat oyuncağı (Harry Potter kitaplarında büyücülük okuluna yeni başlayan çocukların okulun hangi kalesine gireceğine karar veren büyülü şapka, yine daha önce amazondan almıştık bunu)
  • Parti bardak, pipetleri : Bunun için sadece konsepte uygun renk olarak Sarı Bardak, Siyah Pipet kullandık. Balonları da aynı renklere kırmızı rengi de ekleyerek seçtik.


Banner 

Butik bir pasta atölyesine yaptırdığımız banner hem çok güzel oldu hem de bunu daha sonra odamıza astık, hala kullanıyoruz severek.

Pasta

Butik pastacımız bize tam istediğimiz görünümde bir pasta hazırldı. Ancak tadı konusunda çok olumlu konuşamayacağım, konseptli ve alangirli pastaların tadı pek güzel olmuyor.

Harry Potter pasta


Bir kısmını kendi becerimizle bir kısmını da yardım alarak nispeten uygun fiyata getirdiğimiz temamız umarım sizlere de fikir verir.



Önümüzdeki senenin konseptini de şimdiden belirledi bizimki, kostümlü olacakmış, nasıl olacak bilmiyorum artık bir şekilde unuttursak bu fikri harika olacak...


Ceren

3 yorum :