4 Aralık 2015 Cuma

Çocuklara alternatif hediyeler

Malumunuz önümüzde yine bir yılbaşı var. Yılbaşlarını önemseyelim ya da önemsemeyelim, çocuklar olunca ister istemez biraz daha etkileniyoruz. Mesela bizim oğlan illa bir yılbaşı ağacı istiyor. O ağaç 3,4 hafta zaten küçük olan evimizde yer kaplayan bir nesne olarak bir heves duruyor. Sonrasında hevesimiz geçtiğinde ise onu ne yapacağımız tam bir dert. Ben de o yüzden  en küçük boy masa üstü versiyonundan edindim böylece yerden kaybetmeden idare edebiliyorum.

Çocuklar hediyelere bayılıyorlar. Onlara ne istediklerini sorarsak genelde oyuncak, elektronik aletler gibi hediyeleri talep ediyorlar. Ben şimdi sizlere onların maceraperest ruhlarını okşayacak ve hayal dünyalarını zenginleştirecek bazı hediye alternatifleri sunacağım. İşte listemiz:

1. Deney Seti



Bu deney setlerinin oyuncak olanları da var ama okula başlamış çocuklar için olan tam teşeküllü olanları da var. Mikroskop seti olarak da geçiyor. Bırakın çocuğunuz kendini bilim dünyasının büyülü havasına soksun.

2. Dürbün


Küçük maceracılar için harika bir hediye. Komşulara yöneltmemek konusunda çocuklarınızı uyarınız...

3. Şövale


Bir çok çocuk resim yapmayı çok sever. Gelin bu resim aktivitelerini biraz daha havaya sokarak yapmasına izin verin.

4.Telsiz


Özellikle yan oda- yan komşu- üst kat görüşmeleri ile çok eğlenceli bir aktiviteye dönüşebilir. Çevredeki güvenlik görevlileriyle aynı frekansta kalmamaya dikkat edin.

5.Pusula


Yönleri öğrenmesini ve yön duygusunun gelişmesini sağlayaca harika bir hediye. 

6. Yün ve Şiş


Biz çocukken büyüklerimizden görüp heves eder ve en azından haroşa yapmayı öğrenirdik. Saatlerce uğraştığımı hatırlarım. Biraz büyümüş çocuklar için günümüzde oldukça alternatif bir hediye.


7. Teleskop


Eğer bir şekilde gökyüzünü görebilecek bir açık alanınız, terasınız vesaire varsa işte bu tam size göre. 

8. Kara tahta


Kara tahta, özellikle okulu sevdirmek istediğimiz çocuklara çok küçük yaşlardan itibaren sevebilecekleri ve motive edici bir gereç olarak kullanılabilir. Ayrıca motor gelişimi açısından da çok iyi bir egzersiz.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder