29 Aralık 2015 Salı

Ebeveynlere İpuçları Bölüm 2

İpuçları yazımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz:

12. Çocuklar hep susamış olmalarına ya da çişleri gelmesine rağmen,inkar ederler. Buna rağmen bir bardak su ya da lazımlık göstermeniz yapmaları için yeterlidir.

13. Kayınvalidenizi yok sayın,o hiçbir şey bilmiyor.(Bu biraz fazla sert olmuş)

Arkadaşım Jordan ' dan

14. Sadece fiziksel olarak değil,duygusal olarak da,beyinsel olarak da ebeveynlik yapın. İşten eve geldiğinizde telefonunuzu çantanızda bırakın,çocuğunuzla zaman geçirin.(10 dakika ya da 1 saat kim bilir ). O gün ne kadar stresli olursanız olun,gün ne kadar kötü geçerse geçsin yemeğe kadar,yatana kadar ya da evde işinize devam edene kadar çocuğunuza zaman ayırın. Bazen çocuğunuz bu kalite zamanı geçirmek için çok meşgul bile olabilir ama orada olduğunuzu bilmek  bile ona yeterlidir.

15. Eğer 2 tane küçük oğlunuz varsa ,her zaman çoraplarını kaybederler ya da karıştırırlar.Ben de bu çorapları düzenlemek için çok fazla zaman harcıyorum.En sonunda her tipten çorapları belirledim ve 15 çift aldım.En sonunda küçük olan çizgili lacivertleri,büyük olana  çizgili grileri verdim.Böylece kaybolan karışan çoraplarımız yok.

16. Her hafta markete gittiğimizde bir oyun oynuyoruz.Ben ona her birinden 2 sebze/meyve seçmelisin diyorum.Bu tamamen onun kararı oluyor.Sonra eve gittiğimizde bunlardan yeni şeyler yapıyoruz.Çok değişik şeyler ortaya çıkıyor.Patates kızartmaları,lahana kızartmaları, sotelenmiş kabaklar,yeşil içecekler.Ve bunları onun yiyecekleri olarak tanıtıyoruz.

17. Çocuklarım dişlerini fırçalarken bir şarkı seçiyorlarBu onları eğlendiriyor çünkü sözlerini biliyorlar.Bu bir nevi kronometre oluyor çünkü şarkının ne kadar sürdüğünü biliyorlar.
Arkadasım Lena ' dan
18. 4 yaşındaki oğlumuzla bazı zorluklar yaşadığımız dönemde bir arkadaşım ona günlük planımızı özetlememi tavisye etti. Böylece ne geleceğini ve ne beklemesi gerektiğini bilecekti. Çok işe yaradı!Bebekken ona hiç bir açıklama yapmadan onu da alıp geziyordukOna önceden anlatmak resmen fark yaratı! Planlarımız bazen basit ve eğlenceliyd,o da ne yapacağımızı biliyor olmanın keyfini çıkartıyordu.  Diğer zamanlarda ona üzerinde düşünebileceği bir durumu açıklıyordım mesela "Şimdi bir partiye gideceğiz, sendne küçük çocuklar olacak ve onlara karşı sabırlı olmalısın" ve onu planlarımıza bu şekilde dahil etmemiz onun çok hoşuna gidiyordu
19. Eğer çocuklarınız bebek arabasında kısa bir uyku uyuyorlarsa,şapkasını aşağıya gözlerinin üzerine çekin.Böylece daha uzun uyuyabilir.

20. Hangi sorumlulukları severek yapabileceklerini bulun.Mesela kızım çöpü çıkarmayı severken oğlum bulaşık makinesini boşaltmayı sever. Çamaşır yıkama rutinimizi anlatırken oldukça heyecanlanmışlardı. Sevmedikleri sorumluluklar mı? Tabi ki kendi odalarını temizkemek.Olsun, bununla yaşayabilirim sanırım.
21. Kışın neon renklerde bir şapka takın.Böylece koşabilir ama saklanamaz.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder