28 Aralık 2015 Pazartesi

Tembel işi tiramisu

Hazır yeni yıl da yaklaşmışken, denenmiş başarıya ulaşmış hem de pek kolay tiramisu tarifini paylamaktan gurur duyarız. Hemen mevzuya girelim.

Önce malzemeler:


  • Mascarpone veya Labne Peyniri ( Mümkün olduğunca yağlı bir krem peynir olmalı) 
  • Yarım litre süt(krema için) &  2 çorba kaşığı süt (bisküvileri daldıracağımız sos için)
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 kaşık un
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı nescafe 
  • 1 bardak kaynamış su
  • 1 paket kedi dili bisküvisi 
  • Kakao



1. aşama kremayı hazırlayalım:

Yarım litre süt, yumurta sarısı un ve şekeri mikserle karıştırıp, köpürene kadar devam ediyoruz. Orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Kaynadığı zaman içine peynirimizi ve vanilyayı katalım.
Mikserle karıştıralım. Kremamız hazır.


2. aşama tabanı hazırlayalım:


Nescafemiz, 1 bardak kaynamış suyumuz, 2 çorba kaşığı sütümüzü kullanarak sosumuzu çukur bir tabakta hazırlayalım.
Bisküvilerimizi ıslatıp bir borcama yan yana 1. sırayı dizelim.
Islatırken çok hızlı ıslatmak, sosun içinde bekletmemek gerekiyor yoksa kopuyor kedi dilleri.
1. sıranın üzerine kremamızdan bir güzel dökelim.
Aynı şekilde ıslatarak üzerine 2. sıra bisküvileri de dizelim.
 Kalan kremayı da eşit dağıtarak üzerine ekliyoruz bir spatula yardımıyla düzeltip dağıtıyoruz.

Son olarak bir süzgeç yardımıyla tüm yüzeye kakao döküyoruz.

Biraz soğuduktan sonra üzerini streç filmle kapatıp buzdolabına koyuyoruz.

2. saatten itibaren servise hazırdır.


Tiramisu Tarifi



Afiyet olsun!!!

Ceren

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder