27 Aralık 2015 Pazar

Ebeveynlere İpuçları Bölüm 1


Bugünkü çevirimiz yine severek takip ettiğim blog Coup of jo'dan.Bu sefer bize kendisinin ve arkadaşlarının ebeveyn olmasını kolaylaştıran 21 tüyoyu veriyor.

Jo'dan :
1.Eğer çocuğunuz düşerse ona "Acıdı mı? Korktun mu?" diye sorun.Sonra sizin,babasının ya da tanıdık birinin küçükken düşme hikayesini anlatın.Bu hikayeler oğlumun en sevdiği hikayeler oldu.

2. Her zaman ve daima uçakta birbirinizden ayrı oturun. Eğer ailece uçuyorsanız bir ebeveyn çocuklarla otursun öbürü yalnız otursun. Her 2 saatte bir yer değiştirin.Bu herkes için yolculuğu kolay ve eğlenceli kılacak.

Arkadaşım Jenny;

3. Yemek masasında ya da herhangi bir yerde dikkat çekmek istediğinizde " Sana daha önce ...... hakkındaki hikayeyi anlatmış mıydım?" diye konuya başlayabilirsiniz.

4. Yaptığınız en iyi yatırım 25 dolarlık kir düşmanı ( dirt devil)  için olacak ve bu arabanızda yaşayacak.

5. Okula dönüş partisinde kimse kapmadan yiyecek-içecek görevini kapın.

6. Kronometre mükemmel bir motivasyon aracıdır;eğer çocuğunuz ayakkabısını bağlasın ya da tabağını temizlesin ya da odasını temizlesin istiyorsanız.

7. Çocuğunuz en sonunda kutu oyunları oynayacak yaşa geldiği için heyecanlıysanız da, eskiden oynamış olduğunuz bir oyunu bulmanız ne kadar size nostalji mutluluğu yaşatsa da bunu evinize sokmayın. Sonuç olarak oynarken sıkılacaksınız..  
Arkadaşım Kendra'dan;

8. Haftanın başında büyük bir porsiyon pankek hazırlayıp buzluğa koyun. Lazım olduğunda çıkarıp pişirebilirsiniz. Böylece bütün hafta hızlı ve lezzetli sabah kahvaltınız hazır olur.

Arkadaşım Abby'den;

9. Küçük çocuklarınızla yaşanan evden mont giymeden  çıkma savaşlarını önlemek için " Montunu giy " demek yerine " kollarını  çıkar " deyip montunu hemen giydirin.

10. Haftada bir günü şeker/donut günü belirleyin." Şeker yiyebilir miyim" dediğinde hayır demek yerine " Ama biz Çarşamba günleri şeker yiyoruz " diyebilirsiniz.

11. Metro yolculuklarında ( ya da herhangi bir yolculukta ) anaokulu yaşındaki çocuğunuza hangi kitabı yanına almak istediğini sorun.Bizim favori kitabımız " Waldo nerede?"



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder